«کروري» پيرامون سالها تلاشش براي شناسايي درختان کهنسال به ميراثآريا (chtn)، گفت: از سال ۱۳۷۲ و در زماني که هنوز توجه ديگران به طور جدي به درختان کهنسال جلب نشده بود تحقيق بر اين درختان را آغاز کردم. در ابتدا طرحي را به موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع کشور ارايه کردم؛ اما به اين طرح اولويت داده نشد.
اين استاد دانشگاه افزود: در طرحي با همکاري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري، درختان کهنسال در تمامي نقاط ايران را شناسايي و ثبت ميکنم تاکنون در استان يزد موفق به شناسايي و ثبت ۵۰ درخت کهنسال شدهام که ۱۵ اصله از اين درختان «سرو» بودهاند.
او گفت: نگهداري اين درختان تنها از طريق اصول علمي امکانپذير است. ديده ميشود که اطراف اين درختان آسفالت شده و يا زمين بازي احداث ميشود. درحالي که بايد اطراف درختان کهنسال از بچههاي اين درخت پاکسازي شده و با پرچين چوبي آن را محصور کنند.
«کروري» در بيان ساير فعاليتهاي خود گفت: نخست آنکه در حال تدوين دستورالعملي براي نگهداري اين درختان هستم. زيرا اين درختان مهمترين ذخاير ژنتيکي گياهي بوده و زيربناي منابع طبيعي تجديد شوندهاند. به عقيده من بايد براي اين درختان، نگهبانهاي آموزش ديده در نظر گرفت.
او در ادامه از انتشار کتاب ديگري خبر داد و افزود: کتاب «سروهاي ايران» به زودي منتشر خواهد شد.
اين استاد دانشگاه در بيان اهميت تحقيقات ميداني گفت: بسياري از همکاران من معتقد بودند درخت گردو از گونههاي بومي ايران نيست، اما ما در منطقه «نير» در استان يزد مجموعهاي از درختان ۲ هزار تا ۳ هزار ساله گردو را شناسايي کرديم که ثابت ميکند گردو نيز از گونههاي بومي ايران است.
او به قطع درختان کهنسال به دليل مبارزه با خرافهپرستي اشاره کرد و گفت: مديران سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري و سازمان حفاظت محيط زيست در اينباره مسوولند. آنها بايد با امامان جمعه، نمايندگان وليفقيه و امامان جماعت در تمامي نقاط کشور تشکيل جلسه دهند و اهميت حفظ اين درختان را تشريح کنند.
/118
انتهای پیام/